Logo Institut Roger de Llúria

Beneficis d'estudiar una FP

El Centre Oficial de Formació Professional analitza el moment de la FP i dona claus que justifiquen el creixement d’aquest itinerari formatiu aportant dades esperançadores.

"L'oferta laboral per als titulats de Formació Professional i universitaris s'ha igualat a Espanya."

1. Aconseguir una ocupació després de les pràctiques: Una evidència en la realitat laboral espanyola, és que la taxa d’ocupació de les persones d’FP de Grau Mitjà, es va situar en el 64%, mentre la d’FP de Grau Superior en el 71,8%; la mitjana general només va registrar un 50,4%.

2. Competències personals i socials: Abans oblidades en els plans d’estudi d’FP i, avui dia, tan importants com les competències tècniques.

3. Coaching i orientació: El coaching i l’orientació laboral en els alumnes d’FP es converteixen en factors d’impuls al desenvolupar mètodes d’ensenyament que aprofundeixen en competències transversals.

4. Emprendimento: Actualment, és imprescindible que, els estudiants de Formació professional, adquireixin habilitats per a generar projectes d’autoocupació i empresarials.

5. Millorar el perfil digital: Alguns dels cicles formatius d’FP ja inclouen mòduls de competències digitals professionals, per a, precisament, potenciar el coneixement en digitalització.

6. Qualificar-se en sectors professionals d’alta inserció laboral: La futura Llei de Formació Professional marca un camí: fomentar competències que promoguin l’ocupabilitat. Si, a més s’obté una titulació oficial en professions de sectors de gran demanda laboral, la ràtio d’èxit es dispara. Els sectors amb la major demanda de treball són: Informàtica i Comunicacions, Sanitat, Comerç i Màrqueting, Serveis culturals i a la comunitat, i Administració i gestió.

7. Bilingüisme: Incorporació de mòduls en anglès orientats i adaptats a cada sector professional.

8. Sense estereotips de gènere: Cada vegada es desenvolupen més accions en els centres de formació per a contribuir a erradicar els estereotips de gènere en l’elecció dels estudis a través de l’orientació educativa dirigida a estudiants i famílies.

9. Major integració entre FP i Universitats: L’FP està immersa en una profunda renovació i és una de les principals vies d’accés a la Universitat. D’aquí ve que s’estan creant noves polítiques que facilitin la integració entre tots dos universos.

10. L’FP s’adapta a les necessitats del mercat i disposa de noves metodologies de treball: L’augment de les hores de treball i recerca dins dels centres d’FP, així com la implementació de noves metodologies de treball, d’alta tecnologia i aplicacions en línia, fa que l’estudi en FP sigui més dinàmic i eficaç.

Informe “El mercat de treball per als titulats d'FP i universitaris a Espanya” Realitzat pel Centre Oficial de Formació Professional

L'FP ofereix la possibilitat que els centres de treball aportin les seves necessitats formatives i aquestes s'incorporin a la formació.

Compartir:

Entrevista a Olga Aranda

“La intel·ligència emocional és la clau per a adaptar-se als canvis” Entrevista a Olga Aranda, directora de l’Institut FPS Roger de Llúria. L’Institut de Formació

Leer más »